Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı, ÇAYKUR’daki işçi alımlarıyla ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
RİZEAçıklamada, “ÇAYKUR AKP’nin çiftliği değildir. İşçiler kura ile alınmak zorundadır” ifadeleri yer aldı.
CHP Rize İl Başkanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
> “ÇAYKUR 2025 yılı için yalnızca 1500 kişinin alınacağını duyurdu.
Oysa 16 Şubat 2025 tarihli yerel basında yer alan bilgilere göre bu yıl yaklaşık 5000 kişilik bir alım planlanıyordu.
ÇAYKUR yetkilileri, emekli olanların sayısını, fabrikaların gerçek personel ihtiyacını ve neden yalnızca 1500 kişi alınacağını kamuoyuna açıklamalıdır. Bu kararı kim, hangi gerekçeyle almıştır?”
Açıklamada, mevsimlik işçilerin geleneksel olarak kura ile alındığına vurgu yapılarak şu değerlendirme yapıldı:
> “ÇAYKUR her yıl ihtiyacına göre eleman alımı yapmaktadır. KPSS ve sözleşmeli personel dışında, alınan işçilerin çoğunluğu mevsimliktir.
Mevsimlik işçi alımları da geleneksel olarak kura ile yapılmaktadır. Kura yöntemi zaman zaman tartışmalara yol açsa da şu an için en adil yöntem budur.”
CHP Rize İl Başkanlığı, AKP'nin bu yıl kura sistemi dışında alım yapacağına dair iddiaların kamuoyunda konuşulduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
> “AKP, ÇAYKUR’a alınacak elemanları kendi belirlemek istemektedir.
‘Her yeri ben dizayn edeyim, her çalışan benden olsun’ anlayışı devam etmektedir.
Kura gibi görece adil bir sisteme bile tahammül edemeyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.
Kura sisteminin kaldırılması, işe alınacak herkesin AKP tarafından seçileceği anlamına gelir.
Bu kabul edilemez.”
Açıklamanın sonunda, ÇAYKUR’da alımların adil ve şeffaf şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.
İlginizi Çekebilir