© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Deremezra’da Festival Coşkusu

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Deremezra köyünde bu haftasonu üçüncüsü düzenlenen geleneksel Kombala (Mısır) festivalinde, yöresel yarışmalar ve etkinliklerle dolu bir gün yaşandı.

Festival kapsamında halat çekme, en hızlı kütük kesme, mısır ayıklama, kırmızı renk mısır tanesi bulma gibi eğlenceli ve bir o kadar da zorlu yarışmalar düzenlendi. Bu yılki festivale özellikle kadınlar damgasını vurdu ve bazı kategorilerde derece elde etti. Ayrıca, küçük çocuklar için de halat çekme yarışması düzenlenerek minikler de bu coşkuya katıldı.

 

Yarışmalarda dereceye girenler ödüllerle taçlandırıldı. Birinci olan grup 1000 TL, ikinci grup 750 TL ve üçüncü grup ise 500 TL para ödülüne layık görüldü. Yarışmaların ardından düzenlenen ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Dernek Başkanı ve Deremezra köyü muhtarı İrfan Kuru, festivalin asıl amacının organik tarımı desteklemek, eski örf, adet ve gelenekleri yaşatarak devam ettirmek olduğunu belirtti. Kuru, ayrıca festivalin köyün toplumsal barışa, birlik ve beraberliğe, yöre imajının güçlendirilmesine ve yöre tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

Festivale Ardeşen Kaymakamı Ferhat Altay, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Aytaç Şener, Gaziantep Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Ardeşen Belediye Başkanı Enver Atagün, Tunca Belde Belediye Başkanı Ramazan Topçu, çeşitli oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu festivalde, yöresel kültür ve geleneklerin yaşatılması adına önemli bir adım daha atıldı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER