© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Diyanet’ten WC’ler için 6 milyon liralık harcama!

Diyanet'in Tuvalet Tadilatı İçin 6 Milyon TL Harcaması Tepki Çekti!

Ocak-Temmuz 2024 döneminde 55 milyar 659 milyon 847 bin TL harcayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kez daha tartışmalı bir harcamayla gündemde. Başkanlık, merkez hizmet binasındaki tuvaletlerin bakım ve onarımı için milyonlarca liralık bir bütçe ayırdı.
20 Mayıs'ta gerçekleştirilen “Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Hizmet Binası Kat Tuvaletleri Bakım Onarım Tadilatı” ihalesi kapsamında, tam 7 milyon 159 bin 83 TL'lik bir harcama planlandı. Sözleşmesi 23 Temmuz'da imzalanan bu ihale, 2 Eylül'de Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayımlandı.
Ankara Bilkent'te bulunan Diyanet'in merkez hizmet binasının tuvaletlerinde yapılacak bu tadilat için toplamda 6 milyon TL'lik bir bütçe ayrıldı. C Blok'taki yedi katın tuvaletleri ve A Blok zemin kattaki tuvaletlerin bakım ve onarımını kapsayan bu çalışma için 31 farklı inşaat malzemesi temin edileceği belirtildi. İhale dosyasında yer alan bazı malzemeler arasında abdesthane karo seramikleri, paslanmaz ayak dayama üniteleri, laminat kapılar, kapı hidrolikleri ve bizoteli flotal aynalar bulunuyor.
Bu harcama, Diyanet'in bütçe kullanımı üzerindeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER