© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Fındıklı’da Halkın Tepkileri Sonucu Orman Arazisi İhalesi İptal Edildi

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman arazilerinin ihaleye açılması girişimi, halkın tepkileri üzerine iptal edildi.

Fındıklı Belediyesi, yaptığı açıklamada, Yenimahalle Gebiyon mevkiindeki orman arazisinin ihaleye açılmasıyla ilgili kararın, ilçe halkının tepkileri ve belediyenin çabaları sonucu geri çekildiğini duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Orman Müdürlüğü tarafından Yenimahalle Gebiyon mevkiinin ihaleye açılma işi, Fındıklı halkının tepkisi ve belediyemizin girişimleriyle tarafımıza ulaşan yazı ile iptal edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, halkın çağrılarına kulak veren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’a ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür edilerek, "Yaşam alanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz, birleşe birleşe kazanacağız. Tüm halkımızın gözü aydın." denildi.

Halkın kararlı duruşu ve belediyenin katkılarıyla iptal edilen ihale, Fındıklı’da çevre ve yaşam alanlarına yönelik mücadelelerin bir kez daha başarıya ulaştığını gösterdi.

 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER