© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Güne merhaba

İyi Günler, Bugün 17 Eylül Salı, haber bülteniyle birlikteyiz.

Almanya, sınır kontrollerini artırıyor: ancak büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir." dendi

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesine Kolombiya'dan gelen ve içerisinde kokain yakalanan Panama bandıralı geminin tutuklu yargılanan yabancı uyruklu kaptanı ile ikinci kaptanına 30'ar yıl hapis cezası verildi. Tutuklu bulunan diğer 8 mürettebat ise beraat etti.

Türkiye Narin'in ardından 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasıyla bir kez daha kahroldu. Sıla bebeğin gerçek babasının onu kabul etmediği ve başka bir şehirde çocuğundan bihaber yaşadığı ortaya çıktı. 

Suriye’den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i terör örgütü mensubu 6 kişi, hudut birlikleri tarafından yakalandı.

BÖLGESEL

Artvin'in Arhavi ve Hopa ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sel ve su taşkınlarına neden oldu. Meteoroloji verilerine göre Arhavi'de yağışlar 80 kilogramın üzerine çıkarken, Hopa'da çaylıkta mahsur kalan bir vatandaş ekiplerce kurtarıldı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde kamyonet kontrolden çıkarak 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kamyonetin 68 yaşındaki sürücüsü Emrullah Tüylüoğlu kaybetti

Giresun'da serbest piyasada fındık fiyatı 7 lira düşüşle 123 liraya geriledi. arz-talep etkili oldu.

Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy köyünde 25. Islık Dili Kültür ve Sanat Festivali" yapıldı. 2017 yılından bu yana UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan ıslık dilinin; korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yürütülüyor.

SPOR GÜNDEMİ

TFF 2.ligde mücadele eden rize ekipleri pazarspor ve Çayelispor 2 haftası geride kalan ligde şu ana kadar galibiyetle tanışamadı.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor'un Beşiktaş'ı konuk ettiği maçın 12. dakikasında kırmızı kart gören Edin Visca, özür açıklamasında bulundu.

Trabzonspor'un efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti.

Fenerbahçe'de derbi öncesi iki futbolcudan müjde geldi. Fenerbahçe'de Djiku ve Kostic'in Galatasaray maçı öncesi takımla çalışmalara dahil olması bekleniyor. Maç 21 Eylül Cumartesi günü saat 20:00'de oynanacak.  

Beşiktaş, Süper Lig'de şu ana kadar oynanan maçlarla alakalı MHK'ya tepki niteliğinde açıklama yayınladı.

EKONOMİ GÜNDEMİ

Fed’in hafta ortasındaki faiz kararına ilişkin görüş birliği hala sağlanamamışken, döviz endeksi haftaya kayıpla başlamıştı. Ancak günün ilerleyen saatlerinde Dolar  günü %0.27 ‘lik artışla, Euro ise  %0.71’lik artışla tamamlamıştı. Altın ise rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken, gözler yarın faiz kararını açıklayacak olan FED'e çevrildi.

 Şu saat itibari ile Borsa İstanbul güne    9577     puanla başladı. 

Henüz piyasalar açılmamışken an itibari ile altın ve döviz fiyatları ise şu şekilde;

Dolar:34,04

Euro:37,92

Gram altın: 2821

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER