© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

İsrail'in Gazze'de Kan Donduran 11 Katliamı

7 Ekim 2023'ten bugüne dek, Gazze Şeridi'nde on binlerce Filistinli öldürüldü

 

 
İsrail tarafından Gazze'de başlatılan katliamların üzerinden tam 1 yıl geçti... Bu süreçte Filistinli ailelere karşı hafızalara kazınan çok sayıda soykırım gerçekleşti. 

1- MEVASİ'DE ÇADIRLAR GÖMÜLDÜ: İsrail ordusu, Han Yunus kentindeki Mevasi bölgesinde 10 Eylül'de saldırı başlattı. Katliam, İsrail ordusunun "güvenli" ilan ettiği bölgede gerçekleşti. Saldırıda 40 Filistinli yaşamını yitirdi, 60 kişi de yaralandı. 

TABİUN OKULU'NA SALDIRI: İsrail savaş uçakları 10 Ağustos'ta yerlerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin okuluna sabah namazı saatinde saldırdı. Kadınların ve çocukların da bulunduğu en az 100 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi yaralandı. 

MEVASİ'YE İKİNCİ BOMBARDIMAN: İsrail ordusu 13 Temmuz'da sözde güvenli bölge ilan ettiği yere ikinci defa saldırdı. Çoğunluğunu çocukların ve kadınların oluşturduğu en az 90 kişi öldü, 300 kişi yaralandı.

NUSEYRAT MÜLTECİ KAMPINA SIZDILAR: İsrail Ordusu 8 Haziran'da mülteci kampına sızdı. İsrail askerleri, kılık değiştirdi ve sivil araç kullandı. Bu katliamda 64'ü çocuk, 57's, kadın olmak üzere 274 kişi hayatını kaybetti. 

REFAH'TA SİVİL ÇADIRLAR VURULDU: İsrail Ordusunun saldırıları durdurma kararı aldığı Refah kentinde 26 Mayıs'ta sivillerin çadırlarına yönelik saldırı düzenlendi. Bu saldırıda 45 kişi hayatını kaybetti. 

 

ŞİFA HASTANESİ: İsrail güçleri, 8 Mart-1Nisan tarihleri arasında Şifa hastanesini kuşattı ve 400 Filistinliyi öldürdü. 

NABULSİ KAVŞAĞI: İsrail Ordusu, Nabulsi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombaladı. 'Un Katliamı' olarak da bilinen bu katliamda 118 kişi öldü, 76 kişi yaralandı. 

 

EŞ FARUHA OKULU'NDA 200 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ: İsrail ordusu 18 Kasım 20232'te çok sayıda kişinin sığındığı okulu bombaladı.

CİBALİYE MÜLTECİ KAMPI: İsrail savaş uçakları 31 Ekim 2023 tarihinde kalabalık bir yerleşim bölgesini hedef aldı ve çoğu çocuk/ kadın olan bin Filistinliyi öldürdü. 

 

RUM ORTODOKS KİLİSESİ: İsrail ordusu, sivillerin sığındığı kiliseyi 20 Ekim 2023 tarihinde hedef aldı. 

EL EHLİ BAPTİST HASTANESİ: İsrail savaş uçakları 17 Ekim 2023 tarihinde hastaneyi  bombalayarak 500'den fazla kişiyi öldürdü. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER