© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Resul Çelik'in "Gizem Dolu Anadolu" Sergisi Jakarta'da Büyük İlgi Gördü

Rizeli fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, Türkiye'nin büyüleyici doğal ve kültürel zenginliklerini Endonezya'nın başkenti Jakarta'da düzenlediği "Gizem Dolu Anadolu" isimli sergi ile tanıttı. Sergi, Yunus Emre Enstitüsü ve Endonezya Milli Kütüphanesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye'nin eşsiz güzelliklerini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi, diplomatik temsilciler ve birçok önemli ismi bir araya getirdi. Etkinliğe katılanlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Jakarta Büyükelçisi Prof. Dr. Talip Küçükcan, Azerbaycan Cumhuriyeti Jakarta Büyükelçisi Dr. Jalal Mirzayev, Yunus Emre Enstitüsü Jakarta Müdürü Dr. Cemal Şahin ve Türkiye Maarif Vakfı Endonezya Ülke Koordinatörü Dr. Fazlı Doğan da yer aldı.

Türk Hava Yolları Jakarta ofisinden Genel Müdür Celal Baykal, Pazarlama Müdürü Pınar Erdem ve Muhasebe Müdürü Asuman Cebe gibi isimler de sergide Türkiye'yi temsil etti. MÜSİAD Endonezya'dan Nihal Aygün, Singapur temsilcisi Sitki Kok ve temsilci yardımcısı Sevgi Can da etkinlikte hazır bulundu.

Yerel katılımcılar arasında Endonezya Kadın Liderler Birliği (WIC) temsilcisi Yukako ve Endonezya Milli Üniversitesi Türkiye Bilim Merkezi Müdürü Dela Anjelawati gibi isimler de dikkat çekti. Çelik’in sergisi, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını Endonezya'da tanıtma açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergi, yerel ve uluslararası sanatseverlerin beğenisine sunuldu ve Türkiye'nin büyüleyici güzelliklerine farklı bir coğrafyada ışık tuttu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER