© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Rize Belediye Başkanı Metin, Kültür Çarşısı Projesi inşaat alanında incelemede bulundu

Rize Belediyesi, şehre önemli bir kültürel ve sosyal donatı kazandırmak üzere olan Kültür Çarşısı projesiyle dikkat çekiyor. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ve belediye meclis üyeleriyle birlikte inşa çalışmaları devam eden Rize Belediyesi Kültür Çarşısı projesini inceledi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, Rize kent merkezindeki postane arkasında yapımı devam eden Kültür Çarşısı'nda yer alacak küçük atölyeler ve satış noktalarının yerel sanatçıların eserlerini sergileyebileceği ve satabileceği bir platform sunacağı belirtilerek bu sayede hem sanatçıların desteklenmiş olacağı hem de şehirde kültürel üretimin teşvik edileceği vurgulandı.

Proje kapsamında çocukların robotik kodlama ve yapay zeka gibi geleceğin teknolojileriyle tanışabileceği atölyelerin yer alacağı ve gerek ilkokul gerekse lise akademisi anlamında Rize'nin eğitim alanında öne çıkmasını sağlayacağı kaydedildi.

Projede Rize'nin yöresel mimarisine uygun 4 ayrı binanın kullanılacağından şehrin kimliğine uygun bir yapılaşmanın devamının sağlanacağı ve Kültür Çarşısı Projesi’nin bu yönüyle de hem modern bir yapıya sahip olacağı hem de geleneksel mimariye saygılı bir proje olarak öne çıkacağı vurgulandı.

Açıklamada, toplumun farklı kesimlerine hitap edecek konferans salonu gibi ortak kullanım alanlarının da yer aldığı projede, Kültür Çarşısı'nın farklı yaş gruplarından ve ilgi alanlarından insanların bir araya gelerek etkinliklere katılabileceği bir merkez haline gelmesinin sağlanacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER