© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Rize'de Kurtuluş İlkokulu İçin Bir Araya Geldiler

Rize’de Merkez Kurtuluş İlkokulu'nun fiziksel olarak riskli hale gelmesi üzerine, okulun yenilenmesi için yıkım işlemleri başlatıldı. Yeni okul binası projesi, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında yapılan bir toplantıda detaylı olarak ele alındı.

Milli Eiğitim Bakanlığınca geçtiğimiz yıl yapılan tespitler sonucunda fiziksel olarak eskimiş ve riskli yapı olarak değerlendirilen Merkez Kurtuluş İlköğretim Okulu için alınan yenileme kararı sonrasında yıkım işlemleri başlatıldı. Bu kapsamda, yeni okul binası projesi Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Projenin detayları incelenerek, ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlanması ve yeni okul binasının en kısa sürede hayata geçirilmesi için atılacak adımlar belirlendi.

Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, Rize Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Avcılar ve Milli Eğitim Şube Müdürü Necmettin Öksüz katıldı.

28 derslikli yapılacağı ve 2025-2026 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedeflenen okulun inşaatı tamamlanıncaya kadar öğrenciler Doğuş Çay İlkokulunda sabahçı öğlenci şeklinde ikili öğretimde tabi tutulacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER