© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Rize’de susuzluk tepkisi: "Yaşlı ve hastalarımız için, bebelerimiz için su sorunumuzu çözün"

Rize'nin Kalkandere ilçesi Seyrantepe Köyü Muhtarı Hüseyin Azder, köyde uzun bir süredir yaşanan su sorununun bir türlü çözülemediğini ve köyün susuz kaldığını belirterek, tepkisini “Su alabilmemiz için nereye başvurmam gerekiyor” şeklinde dile getirdi.

Rize’de 2024 yılı başlarında tamamlanan ve Rize'nin batısındaki İyidere, Derepazarı, Kalkandere, Kendirli Beldesi ve 39 köy ile Trabzon'un Of ilçesine bağlı Ağaçseven, Başköy ve Keler mahallelerinde toplam 40 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacağı açıklanan Varda Su Projesi, köylülerin su ihtiyacını gideremedi. Kalkandere ilçesi Seyrantepe Köyünde uzun bir süredir yaşanan su sıkıntısının ardından Seyrantepe Köyü Muhtarı Hüseyin Azder, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, “Allah’a kaldı işimiz. Dua edeceğiz yağmur yağsın diye” yetkililere seslenmiş ve su sorununun giderilmesini talep etmişti. Gelinen süreçte su sorununun giderilmediğini kaydeden Muhtar Azder, haftanın 4-5 günü köyün susuz kaldığını belirterek sorunun giderilmesi için yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

Muhtar Azder, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık olarak 4 köyümüz ortak Varda Su depomuzun rakımı yüksekte olduğu için su alamıyoruz. Hatta daha doğrusu 3 an için 3 köyümüz. Çünkü alt yapıları olmadığından.. Eski Cevizlik suyumuzdan su hortumlarıyla bypass yaparak buraya bağlamışlar. Son aylarda ve son günlerde suyumuz haftanın 2 veya 3 günü akıyor. Diğer günler suyumuz akmıyor. Özel İdare su ekipleri çalışıyorlar ama sorunumuz çözülmüş değil. Başta Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyelerimize çok acil duyurulur. Su alabilmemiz için nereye başvurmam gerekiyor. Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Allah rızası için milletimiz için, yaşlı ve hastalarımız için, bebelerimiz için bizim su sorunumuzu çözün.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER