© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

Rize'de Yenilenen Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi 1 Yılda 136 Bin Hastaya Hizmet Verdi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yenilenen Acil Servis 1 yılını doldurdu. Bu süreçte 136 bin 429 hastanın tedavi gördüğü, bu hastalardan 10 bin 629'unun ise hastaneye yatışının yapıldığı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenilenen Acil Servisi, bir yıl içerisinde Rize halkına sunduğu kapsamlı sağlık hizmetleriyle dikkat çekiyor. Son teknolojiyle donatılmış olan acil servis, 136.429 hastaya tedavi imkanı sunarak bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini önemli ölçüde yükseltti.

Acil serviste yer alan Akut Diyaliz ünitesi, aciliyeti olan 485 hastaya 9845 seans diyaliz hizmeti vererek böbrek yetmezliği gibi hayati tehlike arz eden durumlarda hastalara hızlı ve etkili müdahale imkanı sağladı. Bu sayede hastalar, şehir dışına sevk edilmeksizin yerel olarak tedavi görebilme imkanı buldu.

Acil servisteki yoğun bakım üniteleri de önemli bir başarıya imza attı. 3. basamak erişkin yoğun bakımda 433 hasta, 3. basamak yeni doğan yoğun bakımda ise 314 bebek tedavi gördü. Bu sayede kritik durumda olan hastalar, uzman ekipler tarafından yakından takip edilerek yaşamlarını sürdürme şansı elde etti.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz'ın girişimleriyle hayata geçen Acil Servis projesi ile Rize'de modern sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği noktasında büyük ilerleme kaydedildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER