© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

RİZELUYUM Etkinliği 23 Ekim'de Öğrencilerle Buluşuyor

Rize’de gençlere yönelik kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, Rize Çarşı AVM’de düzenlenecek olan 4. RİZELUYUM etkinliği, üniversite öğrencileriyle buluşuyor.

Rize Valiliği'nin öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda düzenlenen bu büyük etkinlik, 23 Ekim 2024 Çarşamba günü 09:00  - 19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinliğin amacı, üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin Rize'ye uyum sağlamasını kolaylaştırmak, ruh sağlığını desteklemek ve öğrencilerin sosyal adaptasyon sürecini hızlandırmak. Çeşitli kamu kurumları ve STK’lar, söyleşilerden farkındalık etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede öğrencilere yönelik programlar sunacak.

Gençlerimiz, şehrin kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif zenginliklerini tanıma fırsatı bulacak. Gün boyunca ücretsiz yiyecek ve içecek ikramları yapılacak. Öğrencileri 70 çeşit 1.500’e yakın hediye dağıtılacak.

Çaykur Rizespor futbolcularıyla buluşma ve forma kazanma şansları da etkinlikte öğrencileri bekliyor. Ayrıca, Formulaz arabalarının sergilenmesi gibi Rize’nin kültürel öğeleri de etkinliğe renk katacak.

Rize çayı, kahve, simit-kaşar, muhlama, karalahana sarması,pepeçura ve enişte lokumu gibi Rize’nin yöresel lezzetleri gün boyunca katılımcılara ikram edilecek. Düzenlenecek yarışmalarda başarılı olan öğrencilere giyim, yeme-içme, aksesuar, güzellik bakım dallarında sürpriz armağanlar, Rize’nin kültürel simgeleri ve ÇAYKUR ürünleri hediye edilecek.

Etkinlik, Rize’nin kültürünü ve misafirperverliğini hissetmek isteyen tüm öğrenciler için büyük bir fırsat. Üniversite hayatına adım atan gençleri, Rize’nin doğal ve kültürel güzellikleriyle tanıştırmayı amaçlayan RİZELUYUM etkinliğine tüm öğrenciler davetlidir.

Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğü: Masterchef yarışmacısı Mehmet Akif Yazıcı tarafından muhlama yapımı ve dağıtımı, Çayeli kültür sokağı tarafından karalahana

 

Öğrencilerimizin sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesini sağlamak adına bu yıl etkinliğimize ilimizin iki önemli destinasyonu olan Şimal AVM ve Çarşı AVM de katılım gösterecek ve çeşitli hediyeler dağıtılacaktır. Öğrencilerimiz ilimizin önemli destinasyonları ile tanıştırılarak bu sayede sosyal faaliyet alanlarının hareketlenmesine katkı sağlanması planlanmaktadır.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER