© Rize Tv Radyo Vitamin AŞ.

RTEÜ'de Türkçe ve Gürcüce Öğretimi Üzerine Uluslararası Çalıştay Gerçekleştirildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'de I. Uluslararası Türkçe ve Gürcücenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Çalıştayı gerçekleştirildi.

RTEÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Gürcü Dili ve Edebiyatı ile Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümlerinin katkıları ve Gürcistan Üniversitesinin paydaşlığında “I. Uluslararası Türkçe ve Gürcücenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Çalıştayı" gerçekleştirildi.

İki gün süren çalıştay, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış programıyla başladı.

Açılış töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmalarına geçildi. Rektör Vekili Prof. Dr. Nebi Gümüş, üniversite ve çalıştay düzenleme kurulu adına açılış konuşması yaparken T.C. Tiflis Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ercan Gülsuyu ve Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili ise Türk-Gürcü ilişkileri ve çalıştayın önemi konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından, programın açılış paneli gerçekleştirildi. Prof. Dr. Nebi Gümüş’ün başkanlık ettiği panelde Prof. Dr. İhsan Safi, “Türk Edebiyatı Öğretimi Üzerine Bazı Dikkatler”; Doç. Dr. Ümit Hunutlu, “Yabancılara Türkçe Öğretiminin Tarihçesi” ve Prof. Dr. Roin Kavrelishvili, “Kültürlerarası Köprüler: Kartveloloji ve Türkoloji Bölümleri” başlıkları altında konuşma yaptı. Prof. Dr. Nana Shavtvaladze: “Gürcü Dili Tarihi ve Gürcüce Öğretimi” (Online) konulu sunum yaptı.

Öğleden sonraki yuvarlak masa toplantıları ise TÖMER ve Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirildi. Toplantılarda Gürcistan’da Türkoloji Çalışmaları ve Türkçe Öğretimi, Türkiye’de Kartveloloji Çalışmaları ve Gürcücenin Öğretimi, Dil İlişkileri Bağlamında Türk Dili Yabancılara Türkçe Öğretimi, Gürcücenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi, Mesleki ve Akademik Türkçe Türk Dili ve Edebiyatı (Program, İçerik, Öğretim), Gürcü Dili ve Edebiyatı (Program, İçerik, Öğretim) konuları üzerinde duruldu.

RTEÜ'den 10, Gürcistan’ın farklı üniversitelerinden 14 akademisyenin katıldığı çalıştay, sonuç raporunun hazırlanması ve duyurulması ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER