Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama programı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Törende 2021-2022 Akademik Yılı dönem 1 ve dönem 2 öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.
Tıp Fakültesi Müzik Grubu’nun hazırlamış olduğu müzik dinletisinin ardından Tıp Fakültesi Dönem 1 Öğrenci Temsilcisi Okan Kekeç ve Temsilci Yardımcısı Ceren Görmez açılış konuşması yaptı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ise konuşmasında tarihin en eski mesleklerinden biri olan hekimliğin büyük bir fedakârlık ve disiplin gerektirdiğini hatırlatarak her gün yeni bilgilerin eklendiği bir alan niteliğindeki tıbbın aslında bir ideal olduğunu söyledi. Prof. Dr. Şatıroğlu, canını dişine takarak, bıkmadan, usanmadan çalışan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, hekimliğin yalnızca bir meslek olmadığını, tıbba adanmış bir yaşam biçimi olduğunu söyleyerek doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Konuşmasına öncelikle başta hekimler olmak üzere hemşirelerin, ebelerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 14 Mart Tıp Bayramının, ömrünü insan hayatına adayan sağlık çalışanlarının vatan sathını müdafaasının şeref ve onur tarihi olduğunu belirtti.
Hekimlik mesleğinin, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı ve hepsinden de önemlisi insanı sevmeyi gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Rektör Karaman, “Bu kutsal ve onurlu mesleği seçen, kendisini insanlığa adayan tüm doktorlarımıza ve sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Ülkemizin son yıllarda dünyanın en önemli uluslararası sağlık hizmetleri merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ”Son yıllarda ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetlerimizin destekleriyle sağlık alanında; sağlık hizmetlerinin ülke geneline yaygınlaştırılması, hastanelerin fiziki şartlarının ve teknik donanımının iyileştirilmesi, hekime ulaşmanın kolaylaştırılması ve nitelikli personel sayısındaki artışlar gibi birçok olumlu gelişmeler olmuş, bundan yirmi yıl, otuz yıl önce hayal dahi edemediğimiz şekilde birçok iyi işler yapılmıştır. Ülkemiz dünyanın en önemli uluslararası sağlık hizmetleri merkezlerinden biri haline gelmiştir. Ancak tüm bu olumlu gelişmelere karşın, sağlık alanında yapılacak olan her şey de tam anlamıyla bitmiş değildir. Yine yapılması gereken işler ve atılması gereken adımlar vardır. 14 Mart Tıp Bayramının sağlık çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşmasına ve sağlık çalışanlarına şiddetin son bulmasına katkı sunmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesinde son yıllarda hem teknik donanım anlamında, hem de hizmet kalitesi anlamında önemli işler yapıldığını aktaran Rektör Karaman, “Eğitim Araştırma Hastanemiz, insanlık âlemi olarak iki yıldır yaşamakta olduğumuz Covid 19 sürecinde ilimize ve bölgemize çok önemli hizmetler yapmıştır. Mart 2020 tarihinden itibaren bütün Covid testleri öğretim üyelerimiz tarafından Tıp Fakültemizdeki laboratuvarda yapılmaktadır. Yine hekimlerimiz Covid’e yakalananların bir an önce sağlıklarına kavuşması için cansiperane çalışmaktadırlar. Covid dönemi olmasına rağmen 2021 yılında Eğitim Araştırma Hastanemizde 900.000 hastaya sağlık hizmeti verilmiştir. Covid dönemi olmasaydı bu sayı 1 milyon 200 bin olurdu. Artık insanlarımız tedavi olmak için Ankara ve İstanbul’a gitmek zorunda kalmıyorlar. Çünkü Rize olarak sağlık alanında bölgenin ve ülkenin önemli referans merkezlerinden birisi durumundayız. Eğitim Araştırma Hastanemiz sadece ilimize değil, başta yakın komşularımız Artvin, Erzurum ve Trabzon olmak üzere, hemen yanı başımızda olan Gürcistan’a bile hizmet etmektedir. Aynen önümüzdeki aylarda açılacak Rize Artvin Havalimanı gibi deniz üzerine yapılacak olan Eğitim Araştırma Hastanesinin dolgusuna başlanmış durumdadır. Eğitim Araştırma Hastanesi tamamlandığında hem hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız daha iyi şartlarda çalışacaklar, hem de vatandaşımız daha rahat ortamda ve daha nitelikli sağlık hizmeti alacaktır. Tıp Fakültemizde okuyan öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri, hasta ile karşılaşmadan önce acilden kadın doğuma, ameliyathaneden evde sağlık birimine ve yoğun bakım ünitesine varıncaya kadar birçok alanda her türlü uygulamaları yapabilecekleri en son teknolojik ürünlerle donanımlı klinik simülasyon eğitim merkezi kurduk. Kurmuş olduğumuz bu merkez şu anda ülkemizde tam donanımlı şekilde hizmet veren iki merkezden biridir. Devlet Üniversiteleri Tıp Fakültelerindeki tek merkezdir. Klinik Simülasyon Eğitim Merkezimizden sadece Tıp Fakültemiz öğrencileri istifade etmiyor. Aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri de istifade etmektedir.” dedi.
Rektör Karaman, sağlık alanındaki tüm sorunların kısa sürede çözülmesini, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce son bulmasını arzu ettiğini belirterek, “İnsana hizmet etmeyi amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, hepinize sağlıklı günler dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından Beyaz Önlük Giyme Törenine geçildi. Tıp Fakültesi Dönem 1 ve Dönem 2 öğrencilerine önlüklerini Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Ali Bilgin, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral, dekanlar ve akademisyenler giydirdi.
Yorum Yazın