Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisi yerine yapılacak olan yeni acil servis tamamlanıncaya kadar acil servisin polikliniklerin yanındaki bölümde hizmet vereceğini kaydetti.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis bölümü ile acil servisin yanındaki kafeterya yıkılarak üst katının yoğun bakım ünitesi olarak kullanılacağı 2 katlı modern bir acil servis yapılacak. Yeni acil servis yapılana kadar ise acil servis hizmeti poliklinik girişinin yan tarafında bulunan daha önce diyaliz servisi olarak hizmet veren bölümün acil servise dönüştürüleceği alanda verilecek. Çalışmanın 1-2 ay içinde tamamlanarak eski acilin yıkım ve yapım işlemlerine başlanılması ve acil servis hizmetlerinin polikliniklerin yanındaki alanda hizmet vermesi bekleniliyor.
En kötü acil olduğunu net olarak söyleyebilirim
Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesindeki sorunla hakkında konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, sorunların düzeltilmesi için çalışmalarının olduğunu söyleyerek, "Üniversitemizin hastanesini ben bir vatandaş olarak gezdim. Sonra bir hasta, hasta yakını gibi davrandım. Hastanedekilerin bir çoğu beni tanımıyordu. Hatta bazen servislerde kilitli bile kaldık. Kapıyı açanımız bile olmadı. Şöyle bir baktığımızda hastaların ilk temas ettiği, en ciddi ihtiyacı olduğu, en büyük sorun yaşadığı yerin acil servis olduğunu gördüm. Hatta hastanın durumu ciddiyse bu hastamızın yoğun bakım ihtiyacı veya yatak ihtiyacı olduğunu gördük. Acil servisimizin fiziksel şartları ne yazık ki benim bir hekim olarak gördüğü en kötü şartlara sahip. Bir hekim olarak gezdiğim diğer hastaneleri de gördüm. En kötü acil olduğunu net olarak söyleyebilirim. Fiziki şartların getirdiği uygunsuz belki uygun planlı olmaması işletme problemi de olabilir. Bunlarda buna katkı da bulunuyordur. Bir hastamızın yoğun bakım ihtiyacı olduğu söyleniyor fakat yoğun bakımımız dolu. Bu durumda ne gerekir, hastayı sevk etmemiz gerekir ama Rize'deki diğer hastanelerde de yoğun bakım yeri yok. Bu hastayı nereye sevk edeceğiz o zaman. Giresun ve Erzurum'a hasta gönderilmek zorunda kalıyor. Bu çok zor bir durum. Hastanemizin bazı servislerinin fiziksel anlamda çok altında olduğunu gördük" diye konuştu.
Hastane odaları çok kötü
Rektörü olduğu üniversitenin hastanesi ile ilgili değerlendirmelerini sürdüren Yılmaz, şunları söyledi: "Odalar zaten kötü. Refakatçi koltuklarımız tamamen deforme olmuş. Artık temizlenemeyecek bir kirlilik yaşıyor. Bir buzdolabı bile yok. Yazı çok sıcak. Kışın ısıtma problemi var. Bunun altında yatan nedenlerden bir tanesi sadece iklim değil. Hastane yapılırken 250 kişilikti şuan 530 yatağı var. Bütün koridorlar kapattırılıp oda yapılmış. Bir tarafta cihazların bakımı yapılamıyor. Cihazda bir arıza oluşunca çok büyük sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Onkoloji binasında hastalar sıcaktan resmen kavruldu. Şimdi bunlara çözüm üretmemiz gerekir. Soğutma sistemi tam çalışsa bile binanın iklimlendirilmesinde bazı teknik hatalar neden oluyor. Hastanenin servislerinde yenilenme faaliyetleri var. Tek tek yapabiliyoruz çünkü yatak ihtiyacımız var. Tutup da 3 servisi aynı anda yenilemeye kalksak çok sıkıntı çekeriz.”
Acil servis yenileniyor
Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis konusunda da mevcut yeri genişleterek modern bir bina yapmayı planladıklarını kaydeden Rektör Yılmaz, “Mevcut acili yıkıp genişleterek modern bir bina haline getireceğiz. Bu binayı yaparken bir sürü sıkıntımız da olacaktır çünkü hastanenin hemen bitişiğinde bir şantiye alanı olacak. Bizler yine hastalara hizmet vermeye devam etmek zorunda olacağız. Sağlık hizmeti durdurulamaz keşke daha büyük bir hastanemiz olsaydı da tamamen acilimizi kapatıp hastaları oraya nakil edebilseydim. Bu imkanımız yok." dedi.
Rektör Yılmaz, mevcut yerin genişletilerek yapılacak modern acil servise ait proje görüntülerini de basınla paylaştı.
Yorum Yazın